marți, 5 iulie 2011

Tatal in concediu de crestere a copilului

Conform legii, oricare dintre parintii copilului poate beneficia de concediu si indemnizatie de crestere a copilului. 
Daca tatal doreste sa intre in concediu atunci problema care se pune e termenul de la care poate beneficia de acesta. Conform art. 23 din norme:
1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine după cum urmează:
    a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptăţită care solicită dreptul, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
    b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente.

Prin interpretarea articolului de mai sus, daca mama beneficiaza de indemnizatie de maternitate, tatal poate solicita concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, numai dupa implinirea a 42 de zile de la data nasterii, respectiv din a 43- a zi de la data nasterii copilului, cu respectarea conditiei privind stagiul de cotizare (calitatea de asigurat).
In situatia in care mama nu este asigurata in sistemul public sau nu beneficiaza de concediu de maternitate, tatal poate solicita concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului imediat dupa nasterea acestuia, fara a fi necesar a se parcurge cele 42 de zile.

Si cum legea este interpretativa, tocmai datorita sintagmei introduse la litera a) indiferent de persoana îndreptăţită care solicită dreptul,(pentru ca e clar ca numai mama poate beneficia de concediu de maternitate, asa ca o referire la alta persoana nu si-ar avea sensul) unele primarii nu accepta dosarul mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.
De asemenea, pentru ca tatal sa poate beneficia de concediu de la data nasterii , trebuie sa se faca dovada ca mama nu este asigurata in sistemul public (adeverinta eliberata de autoritatile competente). Am gasit intr-o instructiune din 6 mai 2011 ca: toate persoanele apte de muncã din familie trebuie sã facã dovada cã nu au refuzat un  loc de muncã ori participarea la serviciile pentru stimularea ocupãrii forţei de muncã (adeverinţã eliberatã de agenţia judeţeanã pentru ocuparea forţei de muncã). Deci e mai multa hartogaraie de adunat si in plus, chiar si in aceasta situatie tatal baneficiaza de concediu de crestere a copilului doar de la data aprobarii acestuia (e imposibila acordarea retroactiva).
In plus tatal poate beneficia de concediu paternal (subiect pe care o sa il tratez separat) inainte sa intre in concediu de crestere a copilului.

Alina, pentru ca sotul tau lucreaza intr-un sistem special, daca cei de la munca nu au nimic de obiectat (chiar ei am vazut ca i-au spus acest lucru) si nu cer toate documentele mentionate anterior, sotul tau poate intra in concediu de la data nasterii (dar nu mai devreme de data aprobarii cererii).


42 de comentarii:

  1. multumesc mult pt raspunsuri,o sa-l listez si pe acesta,sa vada doamnele de la UM :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,

    Am si eu o cateva intrebari si sper sa ma puteti lamuri:
    In cazul care copilul se naste in perioada in care mama se afla deja in concediu ingrijire copil (1 an), poate intra tatal in concediu de crestere copil pentru acesta din urma?
    La veniturile realizate in ultimele 12 luni, sunt luate in calcul si veniturile din contracte pe drepturi de autor, care se impoziteaza cu 16%?
    Cele 12 luni trebuie sa fie lucrate integral? Adica poate intra tatal in concediu ingrijire copil daca cu 2 saptamani inainte de nasterea copilului acesta nu mai lucreaza?

    RăspundețiȘtergere
  3. Tatal poate intra in concediu de crestere copil pentru cel de-al doilea copil, cu singura conditie ca mama sa nu mai beneficieze de acest drept (chiar pentru primul copil). Ideea este ca sa nu fie concomitent cei 2 parinti in condiu chiar daca acestia solicita dreptul pentru copii diferiti. In momentul in care mama renunta la concediu sau se intoarce la munca tatal poate beneficia de acest drept. (sper ca am inteles bine intrebarea, daca nu va rog sa reveniti sa lamurim situatia)
    Da, se iau in considerare toate veniturile realizate din drepturi de autor.
    Nu este absolut nicio problema daca exista o perioada de 2 saptamani in care tatal nu lucreaza. Legea reglementeaza anumite situatii in care nu se realizeaza venituri dar care se iau in considerare (denumite perioade asimilate). Am scris un articol intrag aici: Am o perioada de inactivitate. Am dreptul la concediu de crestere a copilului? http://perfectlegal.blogspot.com/2011/07/am-o-perioada-de-inactivitate.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Ati inteles perfect intrebarea mea. Si am inteles si eu situatia. Am totusi o alta intrebare, legata de calculul indemnizatiei pentru aceasta situatie. Mama aflata in concediu de crestere copil, naste in aceasta perioada de 2 ani, gemeni. Cum se calculeaza indemnizatia? Din cate am inteles eu, daca nastea un singur copil in aceasta perioada, primea suma pentru copilul pentru care se afla in concediu de maternitate + 600 lei pentru cel nasut in perioada concediului. Asa este? Dar daca naste gemeni in aceasta perioada?

    RăspundețiȘtergere
  5. Suma de 600 de lei se acorda pentru perioada dintre nasterea celui de-al doilea copil (in cazul expus de dvs a copiilor) si pana la data la care primul copil (deci cel pt care se primeste indemnizatia) implineste 2 ani. daca se nasc gemeni se primea indemnizatia pentru primul bebe si cate 600 lei pt fiecare dintre gemeni. dar conditia esentiala este ca toti copii sa se incadreze pe noua legislatia (adica sa fie nascuti dupa 1.01.2011. In cazul in care bebe 1 este nascut inainte de 01.01.2011 atunci se va primii doar indemnizatia pentru bebe 1 plus alocatiile fiecarui copil.
    Cat primeste indemnizatia pentru cresterea copiilor pentru gemeni aceasta va fi egala cu indemnizatia pentru bebe 1 (dar nu mai mult de 1.200 lei daca mama alege sa stea cu gemenii 2 ani si 3400 lei daca alege varinata cu 1 an)plus suma de 600 lei .

    RăspundețiȘtergere
  6. Va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru promptitudine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua

    Am si eu o intrebare: in cazul in care eu ca mama am optat pentru varianta concediului de 2 ani de crestere a copilui, se poate ca in ultimele 6 luni, eu sa renunt (pt a ma duce la munca) si tatal copilului sa intre in continuare pana la terminarea concediului? Pt orice raspuns pozitiv sau negativ imi puteti spune baza legala? Va multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, este posibil ca oricand pe parcursul concediului de crestere a copilului sa intre tatal in locul mamei in concediu. Binenteles ca se va recalcula indemnizatia si tatal va trebui sa aduca acte cu veniturile din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Pt a va da baza legala va rog sa imi spuneti anul nasterii copilului (dupa cum stiti copii nascuti incepand cu 2011 sunt sub incidenta altei legi).

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua

    Multumesc din suflet pentru raspuns. Copilul este nascut pe data de 23.11.2011 iar tatal lucreaza in acelasi loc cu mine.. Unde lucrez eu,legea este interpretata anapoda si nu ma lasa sa fac schimbarea, de aceea imi trebuie o baza legala pentru a le forta mana sa aplice legea in mod corect. Multumesc inca o data si astept un raspuns. Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua,

    Va ma rog sa ma ajutati cu un sfat.

    Avem un copil nascut inainte de 1 ianuarie 2011 (26 august 2010) si 2 copii gemeni nascuti pe 13 octombrie 2011. Cum putem face pentru a beneficia de indemnizatie pentru cei 2 (adica 75% + 600)? La primarie mi s-a spus ca trebuie renuntat la indemnizatia pentru primul copil si asta se poate face numai prin reluarea activitatii parintelui aflat in acea perioada de 2 ani. Asa este? Nu se poate face doar declarativ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Pt anonim:
    Baza legala o reprezinta OUG 111/2010.
    Conform art. 16 alin 2 lit i, plata indemnizatiei se suspenda in situatia in care " beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului" (deci daca te intorci la munca).
    Potrivit Art. 18 din acelasi act normativ:
    (1) In situatiile de suspendare a drepturilor prevazute la art. 16 alin. (2), acestea pot fi solicitate si de catre o alta persoana indreptatita, daca indeplineste cerintele prevazute in prezenta ordonanta de urgenta.
    (2) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se cuvin si se acorda noului beneficiar de la data suspendarii, daca cererea a fost depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-a produs suspendarea, respectiv de la data cererii, daca cererea a fost depusa dupa acest termen.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pt George:
    In situatia dvs. legea este ambigua si nu are o prevedere expresa in acest sens.
    Pe de o parte la art. 8 alin (1) din Normele de aplicare a OUG 111/2010 se prevede: În cazul în care persoana îndreptăţită, beneficiară a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru
    creşterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserţie,până la împlinirea de către copil a vârstei de un an sau 2 ani,respectiv 3 ani, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii aceasta, la finalizarea concediului sau, după caz, a dreptului la stimulentul de inserţie, acordat pentru copilul anterior, optează,pe baza unei noi cereri, pentru unul dintre drepturile prevăzute de lege (indemnizatie si concediu de crestere a copilului).
    Pe de alta parte art 8 alin 5 tot din norme prevede: " În situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (3), dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului sau, după caz, la
    stimulentul de inserţie, pentru copilul
    anterior, încetează la data acordării noului drept.
    Deci la alin. 1 legea da dreptul unei optiuni doar la terminarea concediului pt primul copil iar la alin 5 spune ca Cic pt prinul copil inceteaza la data acordarii Cic pt al doilea copil (deci mai devreme de implinirea varstei de 2 ani pt ca altfel ar fi fost incetat de drept si aceasta adaugire nu-si avea sens).
    Dar tocmai pt ca nu va da decat o interpretare a legii iar dvs va trebuie o specificare concreta cu care sa mergeti la primarie eu as lua legatura la Ministerul muncii si as solicita in scris un raspuns pt situatia de fata (intai vorbiti la telefon si apoi stabiliti modalitatea de comunicare scrisa).
    Imi pare rau ca nu va pot ajuta mai mult dar nici in ordonanta, nici in lege, nici in instructiuni nu am gasit un raspuns adecvat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi se pare discrimatoriu ca in situatia nasterii de copii gemeni, unul sa primeasca 75% din veniturile realizate in ultimele 12 luni iar al doilea doar 600 lei.E ca si cum al doilea nu are sanse egale,il hranesti mai putin, il imbraci mai putin, etc.Se resopecta astfel Constitutia, Codul civil?Ce sanse sunt ca in instanta sa se obtina drepturi egale pentru multipleti?Legislatia europena ce prevede in acest sens?Multumesc.Liliana

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua,
    AM si eu o intrebare. Eu am fost angajata de la 01.02.2011-31.01.2012, deci contractul meu de munca expira pe 31.01.2012, iar eu de pe 03.01.2012 sunt in prenatal. Data probabila a nasterii bebelului este de 10.03.2012. Nu stiu daca cei de la munca imi mai prelungesc de aceea imi fac probleme ca pentru o luna in care nu as mai fi angajata nu pot lua indemnizatia de crestere copil. Drept urmare, ce ar trebui sa fac in caz ca nu se prelungeste contractul, se poate plati contributia la asigurarile sociale de sanatate sau poate intra sotul in ingrijire copil? daca el intra in ingrijire copil si se duce la munca de la inceput, primeste oare suma aceea de 500lei? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi pare rau dar nu puteti sa platiti dvs contributiile deoarece pt indemnizatie trebuie platit impozitul pe venit, deci va trebuie contract de munca. Dar daca dvs. veti naste undeva in luna februarie atunci sunt indeplinite conditiile pt a beneficia de indemnizatie.
    In conformitate cu art. 4 din OUG 111/2010, in calculul celor 12 luni anterioare nasterii copilului se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului pe venit. Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună. (De exemplu intre incetarea unui contract de munca si incheierea altuia persoana a avut o intrerupere de 2 saptamani) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut anterior (deci efectuarea a mai putin de jumatate din zilele lucratoare dintr-o luna).
    În situaţia în care naşterea copilului se produce înainte de termen, perioada de 12 luni in care persoana trebuie sa fi realizat venituri supuse impozitului pe venit se diminuează cu perioada cuprinsă între data naşterii copilului şi data prezumată a naşterii, certificată de medicul de specialitate.

    RăspundețiȘtergere
  16. as dori sa stiu exact cate zile de concediu pt.cresterea beblusului am nevoie ..acesta urmand sa se nasca in iulie ..si daca am dreptul ca tata la concediu post natal .

    RăspundețiȘtergere
  17. voiam sa spun concediu prenatal ..scuze sunt emotionat ..oricum fiind functionar public si venitul este de ....

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna!
    Situatia noastra este urmatoarea: avem doi copii iar in prezent tatal este in CIC. Daca asteptam al treilea copil, iar in momentul nasterii eu voi vrea sa beneficiez doar de cele 126 de zile aferente concediului prenatal si postnatal dupa care sa ma intorc la serviciu, tatal trebuie sa faca o pauza din CIC pe perioada in care mama este acasa in concediul de 126 de zile sau ramane in continuare pana la expirarea CIC-ului in curs,urmand ca mai tarziu sa aplice pentru cel pentru cel de-al treilea copil.
    Mulumesc!
    Bianca Dull

    RăspundețiȘtergere
  19. buna ziua situatia mea este urmatoare sotia mea nu lucreaza dar este coasigurata de mine as vrea sa etiu daca eu tatal pot sa lucrez incontinuare si sa eau cei 500 de lei si daca este obligatoriu sa stau acasa o perioada copilul se va naste peste o luna

    RăspundețiȘtergere
  20. poate tatal copilului sa depuna cerere pt cresterea copilului daca copilul are 10 luni si mama nu beneficiaza decat de indemnizatia de 200lei?

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna ziua!
    Daca mama este in concediu crestere copil cu handicap de la 3-7 ani si naste al doilea copil in aceasta perioada,poate intra tatal in concediu pentru al doilea copil si mama sa ramana in concediu pentru primul?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua!
    Daca tatal beneficiaza de stimulent de insertie (mama neavand dreptul sa ia maternitate), poate sa renunte la acesta si sa intre in paternitate?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna ziua,

    Am urmatorul caz: mama urmeaza sa nasca, nu lucreaza si este coasigurata. In acest caz, poate tatal sa-si ia concediu de paternitate de 1 sau 2 ani?

    Multumesc,

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna ziua!

    Nu gasesc nicaieri raspuns la situatia mea, de aceea o sa apelez la dvs. Daca eu, viitoare mamaica, sunt studenta, deci nu am cum sa-mi iau concediu de maternitate, ar putea sotul (salariat) sa isi ia concediu de crestere a copilului din momentul in care cel mic se naste, fara sa mai astepte cele 40 si ceva de zile cat ar trebui sa am eu concediu de maternitate?

    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna seara,am si eu o intrebare,trebuie sa intre sotul ultima luna in crestere copil si mie mi-a incetat locul de munca pt ca am avut pe perioada determinata,sotului ii trebuie adeverinta de la munca ca eu incep munca si nu am de unde sa-i dau daca nu ma mai primesc inapoi.cum procedez?

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna ziua...

    Am si eu cateva nelamuriri... Eu sunt in acest moment angajata la o societate (proprie) cu jumatate de norma. Am acest statut de angajata din martie anul acesta si urmeaza sa nasc in 2 septembrie 2015. Prin urmare nu beneficiez de dreptul la indemnizatie concediu crestere copil. Am hotarat in acest caz, ca sotul meu sa solicite acest drept. Inteleg ca nu poate intra in CCC decat din ziua 43 dupa data nasterii copilului, intrucat eu sunt obligata sa intru in concediu de maternitate minim 42 de zile? Daca este asa, cand anume ar trebui sa depuna sotul cererea pentru CCC la societatea unde lucreaza? doar dupa cele 42 de zile sau poate depune cererea la resurse umane imediat dupa nasterea copilului si concediul efectiv sa inceapa in ziua 43? (Intreb acest lucru, pentru ca exista posibilitatea sa i se desfaca contractul de munca in cele 43 de zile sau sa i se schimbe postul...etc si ma gandesc ca o data ce cererea a fost depusa nu mai au "dreptul" sa refuze sau sa ii faca modificari in contract)...
    Daca sotul va depune cerere pentru CCC mai poate beneficia si de cele 5 zile + 10 de concediu parental?
    V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati indica pasii exacti pe care trebuie sa ii urmam din momentul nasterii copilului (inclusiv cand ar trebui sa solicit eu concediul post-natal, si sotul cererea de CCC).
    Multumesc... O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna ziua,am si eu o intrebare,daca sotul meu nu a fost angajat nicaieri anterior datei nasterii copilului ,pot beneficia eu de ultima luna de concediu si in ce conditii?

    RăspundețiȘtergere
  28. BUNA ZIUA!
    Situatia mea este urmtoarea:
    Eu sunt cadru didctic,dar in momentul de fata contractul meu de munca este suspendat cu acordul ambelor parti(angajator si eu).EU VOI NASTE IN IUNIE 2016,SI VOI INCEPE MUNCA PE 1 SEPTEMBRIE 2016.SOTUL MEU ISI VA LUA CONCEDIU DE PATERNITATE UN AN DE ZILE(SLUJBA LUI ESTE IN NORVEGIA),DUPA CE VA STA SOTUL UN AN DE ZILE CU COPILUL,POT CONTINUA EU INCA UN AN(IN COMPLETAREA CELOR DOI)????
    Va multumesc anticipt!

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna ziua! Am si eu intrebare: eu am un baietel de 1 an si nu lucrez,tatal beneficiaza de stimulentul de insertie pana la 2 ani, incadrat la prima categorie. Intrebare: daca eu intru in campul muncii, tatal va mai primii stimulentul de insertie, pana la doi ani?

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna ziua, am o fetita de un an si o luna si ma aflu in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani. Deci la anul in martie ar trebuii sa ma intorc la munca. Intrebarea mea este daca pana la acea data voi ramane insarcinata si se va si naste al doilea copil poate opta tatal pentru concediu de crestere copil sau sunt obligata eu sa continui concediul si pentru al doilea? Mentionez faptul ca vrem sa optam pentru aceasta varianta (sa intre sotul in concediu de crestere) deoarece are salariul mai mare. Practic eu sa termin concediul de crestere pentru primul copil (dupa nasterea celui de-al doilea) dar pentru cel de al doilea sa intre sotul in concediu si apoi la data la care eu va trebuii sa ma reintorc la munca sa prezint angajatorului cererea de demisie pentru a-mi cauta un loc mai bine platit. Sau daca raman insarcinata in timpul concediului de crestere iar copilul se va naste dupa terminarea acestuia se poate ca in perioada in care sunt insarcinata sa imi dau demisia si apoi dupa ce se naste si cel de al doilea copil sa intre tatal in concediu? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna ziua.as dori să știu dacă sotia a optat pt numai un an de prenatal soțul poate să-și ia al doilea an?

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna seara as dori sa stiu daca sotia nu lucreaza nici unde si eu ca tata sunt salariat as putea intra in cresterea copilului cei doi ani , mai avem un baietel si nu a reuait sotia sa intre in prenatal acum are baietelul 3 aniaori ms ?

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna ziu as vra sa antreb si eu ceva . Daca eu nu pot sa mai merg la munca . Si mias da demisia . Ar putea sotu sa intre iel an prenatal

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna ziua, in cazul in care tatal vrea stea in acel concediu de 2 ani, dupa cat timp dupa ce s-a nascut copilul poate sa nu mearga la lucru? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna ziua noi avem o fetita de un an și trei luni și sunt însărcinată in nouă săptămâni. Nu iau indemnizație iar sotul lucreaza din septembrie la actualul loc de munca
    ar putea intra el in prenatal cand se naște al doilea copil

    RăspundețiȘtergere
  36. Bună,
    Sunt foarte multe comentarii/întrebări și ar dura mult să caut cazul următor (dacă s-a amintit în vreun fel). Probabil că nu s-a întrebat încă:
    Dacă unul din părinți a optat pt. 2 ani (așa cum este legiferat în present), dar se va întoarce după mai puțin de 1 an în câmpul muncii, poate celălalt părinte să rămână acasă pentru restul timpului, beneficiind de indemnizația de creștere copil, conform cuantumului stabilit prin lege?
    Dacă da, atunci cât este acel cuantum? Tot cât a primit și primul părinte?
    Mulțumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna ziua,

    Am cateva intrebari daca ma puteti ajuta.
    Pe 19 aprilie 2017 fetita noastra va implinii 2 ani deci eu ar trebuii sa ma intorc la serviciu pe 19 martie. Acum sunt insarcinata cu bebe 2 si data probabila a nasterii este tot pe la jumatatea lunii aprilie 2017.
    Intrebarile mele sunt:
    1. pe 19 martie 2017 voi face cere de reluare a contractului si tot cu aceasi data pot duce si concediu medical de la medicul de familie pentru concediul prenatal?
    2. daca eu fac acest lucru sotul trebuie sa isi mai ia de la servicu acea luna de concediu in care ar fi trebuit sa intre el? (19 martie-19 aprilie 2017)
    3. se poate ca eu sa benefieciez de concediul prenatal si post natal (cele 126 de zile) dar in concediul de crestere copil sa intre sotul?
    4. daca dupa concediul post natal eu imi dau demisia (in vederea cautarii unui alt loc de munca care sa imi ofere timpul liber necesar si pentru cresterea celor doi copii) afecteaza cu ceva indemnizatia pentru concediul de crestere pe care ar trebuii sa o ia sotul?

    Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna ziua,

    Va rog frumos sa ma ajutati. Sunt in Cic de la 01 Aprilie 2017, doresc sa ma intorc la serviciu cand bebe va avea 1 an (pe 24 Ianuarie 2018 si sa intre sotul meu in CIC. Intrebarea mea este daca voi mai beneficia de stimulentul de insertie,avand in vedere ca intra sotul in CIC de la acea data.

    Va multumesc.
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  39. Am si eu o intrebare
    Nu lucrez
    Soțul meu este angajat
    Poate sa intre le in prenatal, concediu de creștere copil sau ce se mai oferă?
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere

  40. Sotia a intrat in prenatal la 1 oct 2019 iar pe 5 oct 2019 a nascut 2 baieti prematuri atsfel prenatalul de pe data de 5 a devenit postnatal si va rog sa ma corectati daca gresesc cu ceva .Intrebarea mea este urmatoarea: 1 -Eu sotul urmeaza sa intru in concediu crestere copil ,,CCC" la cat timp intelegand ca sunt obligatorii cele 42 de zile de lauzie sau este obligata sa stea cele 126 de zile care se compenseaza intre ele ,,sarcina si lauzia" dupa care pot intra eu sotul? 2 - Daca nu sunt obligatorii cela 126 de zile de maternitate si doar 42 de lauzie iar eu intru imediat dupa ceke 42 de zile de lauzie in CCC ce se intampla cu postnatalul restul de 78 de zile (scazand 4 zile inainte de nastere prenatal si 42 obligatorii de lauzie) mai poate continua sotia cu ele si mai poate fi platita sau se intrerupe tot si se intoarce la munca? 3 - Cat este termenul de depunere dosar pentru alocatie minim si maxim daca intarzii pentru a nu pierde dreptul si aceeasi intrebare legata de termen si pentru depunerea dosarului pentru CCC? Va multumesc si astept un raspuns! O zi buna !!!

    RăspundețiȘtergere
  41. Astăzi este cea mai fericită zi din viața mea, am încercat toate mijloacele posibile pentru a rămâne însărcinată timp de peste 8 ani după ce m-am căsătorit cu soțul meu iubitor, dar nimic nu a funcționat pentru mine până când am întâlnit un prieten foarte bun de-al meu care m-a îndrumat către Dr Dawn acuna. , i-am scris Dr. Dawn acuna pe Whatsapp și i-am explicat situația mea, mi-a dat lumile ei și mi-a promis că mă va ajuta, am făcut tot ce mi-a cerut, am fost la spital la 4 săptămâni după vrajă și doctorul a spus că sunt însărcinată, asta a adus bucurie gospodăriei mele, în sfârșit am copilul meu frumos, acum sunt o femeie căsătorită fericită, toate mulțumesc Dr. Dawn acuna, contactați-o pentru orice fel de soluție,
    * Daca vrei sa ramai insarcinata.
    * Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    * Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    * Dacă vrei să ai o casă fericită.
    * Dacă vrei noroc sub orice aspect.
    * Dacă aveți probleme cu vaginul/penisul.
    Ea te va ajuta imediat.
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere
  42. Vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut pentru mine { Dr dawn acuna }! Soțul meu a încetat să completeze actele de divorț după ce te-am contactat pentru a mă ajuta să opresc divorțul cu soțul meu și acum lucrurile merg mult mai bine acum. După cum ați spus, tot procesul privind divorțul a fost anulat și femeia rea ​​care provoacă problema în căsnicia mea a fost trimisă de soțul meu și acum suntem fericiți împreună, dacă aveți probleme în relație sau căsătorie sau orice alte probleme. , îi puteți e-mail la: ( dawnacuna314@gmail.com ) sau WhatsApp ei ( +2348032246310 ).

    S-a specializat pe următoarele vrăji:

    *Vrăji de dragoste
    *Vrăji de căsătorie
    *Vrăji de bani
    *Vrăji de frumusețe
    *Vrăji de bogăție
    *VÂRGILE DE ATRACȚIE SEXUALĂ
    *VRAJI DE VINDECA HIV
    *Vrăji de cazinou
    *ELIMINAȚI Vrăjile de blestem
    *Vrăji de protecție
    *Vrăji de loterie
    *Vrăji de noroc
    *VORGE DE FERTILITATE

    RăspundețiȘtergere