miercuri, 6 iulie 2011

Concediu pentru al doilea copil. Calcul indemnizatie.

   Pentru a determina nivelul indemnizatiei pe care o va primi o persoana pentru cel de-al doilea copil, trebuie sa distingem intre 2 situatii:
I. Cel de-al doilea copil (vorbesc la general pentru copil unic dar se poate extrapola si la sarcini gemelare etc) se naste inainte de implinirea de catre primul copil a varstei de 1 an (pentru persoanele care au beneficiat de concediu de 1 an), respectiv de 2 ani (pentru persoanele care au beneficiat de concediu de 1 an).
 II Cel de-al doilea copil se naste peste termenele de mai sus.

I. În cazul în care persoana îndreptăţită, beneficiară a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserţie, până la împlinirea de către copil a vârstei de un an sau 2 ani, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii  aceasta, la finalizarea concediului sau, după caz, a dreptului la stimulentul de inserţie, acordat pentru copilul anterior, optează, pe baza unei noi cereri, pentru una in variantele de concediu pentru cresterea copilului.  În aceasta situaţie se acordă indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului în cuantumul primit anterior, după cum urmează:
    a) nu mai mult de 3.400 lei în cazul în care persoana optează pentru concediu de 1 an;
    b) nu mai mult de 1.200 lei, în cazul în care persoana optează pentru concediu de 2 ani.
Foarte important: Pentru continuitatea acordării drepturilor, cererea trebuie să fie depusă cu 60 de zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 1 sau 2  ani sau în termen de maximum 30 de zile de la această dată. În cazul în care se depăşeşte acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii.
  In situatia in care persoana care e indreptatita sa primeasca indemnizatia, a realizat si  venituri supuse impozitului, atunci indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se va calcula si pe baza veniturilor realizate în această perioada.  În aceasta situaţie dacă din calcul rezultă un cuantum al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizaţiei primit anterior naşterii celui din urmă copil, atunci se acordă indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului primită anterior.
 In toate situatiile (chiar si pentru al doilea copil), concediu de crestere a copilului nu poate fi acordat mai devreme de a 43-zi de la data nasterii copilului, pentru persoanele care au dreptul la concediu de maternitate.
 
   II. Daca cel de-al doilea copil se naste dupa implinirea de catre copil a: 
- varstei de 2 ani pentru copii nascuti inainte de data de 01.01.2011; 
- varstei de 1 an pentru copii nascuti incepand cu data de 01.01.2011 pentru care parintele a optat pentru concediu de 1 an;  
- varstei de 2 ani pentru copii nascuti incepand cu data de 01.01.2011 pentru care parintele a optat pentru concediu de 2 ani.
In aceasta situatie de calculeaza indemnizatia de crestere a celui de-al doilea copil ca fiind 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii acestui copil (deci se cuantifica, dupa caz, indemnizatia de maternitate, indemnizatia pentru concedii medicale ( prenatal, de risc maternal, incapacitate de munca), veniturile din salarii sau alte veituri profesionale).

58 de comentarii:

  1. buna! am si eu o intrebare: daca cel de-al doilea copil se naste la 3-4 luni dupa ce primul a facut 2 ani mai am dreptul la concedii medicale(pentru aceste luni-de risc sau medical obisnuit) si daca da cum se calculeaza? 75% din media pe ultimele 6 luni adica 75% din indemnizatie? si inca ceva :D - indemnizatia la cel de-al doilea ar fi 75% dar nu mai putin de 600ron sau nu se mai aplica regula asta. multumesc mult de tot!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! Toate ceea ce ai scris este corect:
    - pentru lunile ditre terminarea concediului pt primul copil si nasterea celui de-al doilea ai dreptul la orice fel de concediu medical: de risc maternal, prenatal sau medical. Concediul de risc maternal si medicalul obisnuit sunt platite cu 75% din media veniturilor din ultimele 6 luni (din indemnizatie) iar cel prenatal cu 85% (de aceea te sfatuiesc sa iti iei maxim din prenatal).
    -indemnizatia pt bebe 2 va fi 75% din veniturile nete pe ultimul an dar nu mai putin de 600 lei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, imi cer scuze ca va scriu asa... am si eu o situatie la care nu gasesc raspuns. La primul copil am beneficiat de indemnizatie timp de 2 ani, in ultima luna de luat indemnizatia primului copil am ramas gravida , intre timp firma la car am lucrat a dat faliment. Nu am apucat sa ma angajez in alta parte dupa terminarea indemnizatiei primului copil. In luna mai voi naste pe cel de al doile copil. Mai pot beneficia de o indemnizatie in cazul acesta? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ! Va multumesc!

      Ștergere
  3. multumesc mult pentru raspunsuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Mido

    Eu am nascut in ianuarie 2011 si am optat pentru un an de concediu acum sunt insarcinata iarasi si tre sa nasc in iunie. Am 5 luni intre , pot sa imi iau concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la 2 ani la care am dreptul si sa acopar perioada pana in mai.
    Sau cum ma sfatuiesti sa fac sa am dreptul si la CIC pt copilul al doilea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu te sfatuiesc ca dupa ce termini dupa concediul pt primul copil (adica in ianuarie 2012) sa iti iei concediu de risc maternal si apoi concediu prenatal (care se da cu maxim 84 zile inainte de nastere). Asa, pe aceasta perioada beneficiezi de drepturile banesti aferente acestor concedii (daca iti iei concediu fara plata nu vei primi nimic).

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca imi iau concediu fara plata nici CIC nu primesc ?
    Pentru ca in ordonanta 111/2010 in art 2 litera i , este mentionat concediu fara plata ca mijloc de a constitui integral cele 12 luni.
    off legile astea :((

    RăspundețiȘtergere
  7. ba da..binenteles ca primesti Cic pt bebe 2 daca iti iei conceiu fara plata. dar eu ti-am spus de varianta cu cele 2 concedii (de risc maternal si prenatal) pt a primii bani pe lunile repective (bani care se vor lua in calcul la stabilirea indemnizatiei pt Cic 2).

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna,
    La calculul indemnizatiei pentru al doilea copil daca acesta se naste dupa expirarea concediului de maternitate pentru primul copil se ia in calcul si alocatia sau doar indemnizatia pe care ai avut-o?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Alocatia nu se ia in calcul la stabilirea indemnizatiei.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna,

    Am optat la primul copil pentru 1 an, acum sunt iar insarcinata si va trebui sa nasc la 2 luni dupa expirarea concediului pentru primul copil.
    Ca sa pot beneficia de prenatal in aceste 2 luni trebuie sa mi se faca reangajare la vechiul loc de munca iar apoi dupa cele 4 luni de pre si post natal o noua suspendare a contractului? Sau cum se procedeaza mai exact?
    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  11. Dupa ce termini concediul pentru primul bebe se reia de drept contractul de munca dar tu intri direct in concediu de maternitate (prenatal). Practic tu duci concediu medical la angajator incepand cu a 2-a zi dupa ce ti-a expirat concediu de crestere a primului copil. Dupa prenatal si postnatal se suspenda din nou contractul si va trebui sa faci un nou dosar pentru indemnizatia pt bebe 2.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am un bebe care va implini 2 anisori in iunie dar sunt insarcinata si voi naste im septembrie.pentru primul primesc 1200 de lei cu tot cu alocatia.cum se calculeaza pentru al doilea? cat voi primi daca voi avea minimul pe economie cand ma intorc la munca si voi opta tot pentru 2 ani de concediu de crestere? va multumesc anticipat..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pt bebe 2 veti primi 75% din media veniturilor pe ultimele 12 luni anterioare nasterii. Ati avut indemnizatia de 1000 lei si probabil 2 luni cu 700 lei...deci indemnizatia pt bebe 2 va fi in jur de 700 lei (la care se va adauga alocatia de 200 lei). Dar pt cele 2-3 luni dintre terminarea concediului pt bebe 1 si nasterea lui bebe 2 va sfatuiesc sa intrati in concediu medical, de risc maternal si prenatal deoarece sunt platite mai bine decat minimul pe economie.

      Ștergere
    2. Buna seara. Eu ma aflu in urmatoarea situatie: am nascut in ianuarie 2011 si am optat pt CIC de 1 an in care am avut indemnizatia de 3.400 lei plus 200 lei alocatia. Din ianuarie 2012 am intrat in concediu fara plata iar acum sunt insarcinata cu al doilea copil pe care urmeaza sa il nasc inainte ca primul sa faca 2 ani (o sa nasc in jurul lunii oct 2012). Intrebarea mea este: ce indemnizatie o sa am la al doilea copil? cum se calculeaza?

      Va multumesc din suflet!

      Ștergere
  13. Buna seara. Eu ma aflu in urmatoarea situatie: am nascut in ianuarie 2011 si am optat pt CIC de 1 an in care am avut indemnizatia de 3.400 lei plus 200 lei alocatia. Din ianuarie 2012 am intrat in concediu fara plata iar acum sunt insarcinata cu al doilea copil pe care urmeaza sa il nasc inainte ca primul sa faca 2 ani (o sa nasc in jurul lunii oct 2012). Intrebarea mea este: ce indemnizatie o sa am la al doilea copil? cum se calculeaza?

    Va multumesc din suflet!

    RăspundețiȘtergere
  14. Si pe mine ma intereseaza raspunsul pt Parascheva pt ca sunt in aceeasi situatie.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna seara
    si pe mine ma inereseaza raspunsul pentru Parascheva.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu mai raspunde nimeni la ultima intrebare :( ?

    RăspundețiȘtergere
  17. buna am nascut BB2(2011) cand BB1 avea 1an jumate,dar mi s-a spus ca, nu se mai acorda stimulentul!de ce acte am nevoie pt continuarea indemnizatiei?va rog, astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna seara,
    As avea si eu o intrebare:
    Ati precizat mai sus ca pentru lunile dintre terminarea concediului pt primul copil si nasterea celui de-al doilea ai dreptul la orice fel de concediu medical: de risc maternal, prenatal sau medical. Concediul de risc maternal si medicalul obisnuit sunt platite cu 75% din media veniturilor din ultimele 6 luni (din indemnizatie) iar cel prenatal cu 85% (de aceea te sfatuiesc sa iti iei maxim din prenatal).
    Intrebare: Aici se refera 75%, respectiv 85% din brut sau net?

    Multumesc pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu stiam ca la concediul prenatal se calculeaza din 85% brut iar la concediul de ingrijire 75% din net. Dar daca lunile pe baza carora se calculeaza sunt constituite doar din indemnizatie atunci care este brutul pentru aceste luni? Sau nu exista, fiind venit neimpozabil?

      Ștergere
  19. Eu ma aflu in urmatoarea situatie.Am nascut in decembrie 2010,si atunci eram profesor suplinitor,adica imi expira contractul de munca anul urmator in august.Acum sunt in concediu de crestere copil,dar am ramas insarcinata si urmeaza sa nasc in mai 2013.Care este cea mai buna solutie din decembrie de cand termin concediul si pana in mai cand nasc?Pot sa merg pe concedii medicala?Mi le poate acorda medicul daca eu practic nu mai lucrez nicaieri?

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu am fost in ingrijire copil 2 ani, in perioada asta am aflat ca am probleme de sanatate si am am inceput serviciul cu o luna mai devreme, dupa care am intrat in concediu medical, vreau sa ma lamuriti de ce se opresc toate darile catre stat din suma pe care am avuto ca indemnizatie, legea spune ca se face media ultimilor 6 luni din venit brut, pe cand indemnizatia este un venit net.?

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna. Sotia mea a nascut in decembrie 2010. In timp ce eram in CCC1 a mai nascut o fetita in septembrie 2012 si am facut cerere pentru CCC2. Acum ca CCC1 s-a terminat, de la primarie mi se spune ca pentru CCC2 i se va calcula 85% din ultimele 12 luni de plata a indemnizatiei pentru CCC1 si nu indemnizatia anterioara conform articolului. S-a schimbat oare ceva in legislatie intre timp? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  22. buna,sunt insarcinat in 2 luni iar copilu meu face un an in mai ,eu am optat pt concediu de maternitate de 2 ani mai primesc indemnizatia pt al doilea copil?

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna ziua! V-as ramane indatoritoare daca m-ati ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema: 1.sunt in concediu de ingrijire a primului copil, am optat pentru varianta cu 2 ani; 2.copilul va implini 2 ani in aprilie 2013; 3.urmeaza sa nasc al doilea copil in mai 2013 (deci la o luna dupa ce primul implineste 2 ani); 4.indemnizatia am obtinut-o in baza faptului ca urmam cursurile universitare, pe care le-am finalizat in iunie 2012. Mai pot obtine indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil? Mentionez ca anterior indemnizatiei nu am lucrat decat 6 luni legate, de fapt am avut un loc de munca prin 2008, dupa care am facut o pauza, apoi am lucrat la al doilea serviciu timp de 6 luni, dupa care am intrat in concediu de maternitate, iar indemnizatia am obtinut-o datorita studiilor. Dupa nasterea primului copil nu am mai lucrat. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!

    RăspundețiȘtergere
  24. cc1 se term in iunie 2014 si eu urmeaza sa nasc in iulie aug 2014ce se intampla in timpul asta cu actele ce trebuie sa fac pt a beneficia in continuare de indemniz? treb sa revin la serv dupa ce impl 1 copil 2 ani pana la nastere sau mentionez ca sunt si studenta an 3 la anu 4 pot beneficia si de aici??

    RăspundețiȘtergere
  25. eu sunt in concediu de crestere a copilului si am dreptul la doi ani dar am ramas insarcinata cu al doilea copil si am 4 luni ce vreau sa stiu e faptul daca mai iau concediu si ptr al doilea chiar daca primul are un an si o luna va rog raspundetimi

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna ziua, sotia face in mai 2 ani de concediu crestere a copilului..iar in ianuarie a nascut...eu mai sunt obligat sa stau luna aia acasa? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  27. Mai trebuie facut alt dosar pentru al 2-lea copil desi primul nu a facut 2 ani?

    RăspundețiȘtergere
  28. Am nascut 2 copii gemeni care implinesc 2 ani in februarie. Eu am rămas însărcinată si sunt in 2 luni de sarcina. Când trebuie sa ma întorc la servici o sa am 5 luni de sarcina. Mai am dreptul la concediu de creșterea copilului si de indemnizație? Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna ziua!!!Sunt in concediu pentru crestere copil pana pe 11 februarie 2015.Tatal nu lucreaza si cand am mers sa depynem declaratia ca nu are niciun venit ni s-a spus ca este prea tarziu si din aceasta pricina o sa primesc mai putini bani in ultima luna.Eu sunt insarcinata in 3 luni si vreau sa intru in concediu medical.Cum trebuie sa procedez?Cand trebuia sa ma intorc la munca si cand trebuie sa duc cererea de concediu?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  30. buna eu am stimulent de insertie , antebarea mea ar fi; acest stimulent se termina in luna august, sotia mea va naste iara in luna mai sau iunie, pot beneficia in continuare de acest stimulent sau trebue sa merg sa reinoesc acest dosar? si ce ar trebui sa fac ?va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  31. buna ziua am si eu o intrebare dunt in concediu de crestere copil pana la 2ani bebelusul meu face un an insa doresc in câteva luni sa rămân însărcinată. in luna martie 2016 trebuie sa ma întorc la serviciu intrebarea mea este daca raman însărcinată si ar trebui sa nasc in aprilie mai 2016 si pana atunci între martie cand ar trebui sa manintorc si pana nasc imi iau prenatal firma imi va plăti prenatalul? sau cine??

    RăspundețiȘtergere
  32. buna sunt rodica nu lucrez sunt insarcinata cu al doilea copil lucreaza doar sotul cu primul nu am avut niciunul din noi concediu prenatal as vrea sa stiu si eu care sunt drepturile copilului in cazul in care sotul doreste sa ia concediul prenatal timp de un an va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna ziua!
    Sunt in CIC pana la varsta de 2 ani, in iulie ar trebui sa ma intorc la serviciu. Sunt insarcinata cu al 2-lea bebe si ar trebui sa nasc la sfarsitul luni noiembrie. Care ar fii procedura, ce drepturi am, ar putea angajatorul refuza reangajarea, pentru ca nu vreau sa pierd indemnizatia! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna seara sunt in concediu de creștere copil până in luna iunie dar acum sunt însărcinată cu bebe2 intro luna ce ma sfătuiți sa fac sa iau concediu prenatal?

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna seara sunt in concediu de creștere copil până in luna iunie dar acum sunt însărcinată cu bebe2 intro luna ce ma sfătuiți sa fac sa iau concediu prenatal?

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna ziua! Suntem aceiasi situatie, sotia a nascut in iulie 2015 si a optat pt un CCC pe o perioada de 2 ani intre timp este insarcinata in 14 saptamani cu cel de al 2 lea bebe,si v a naste undeva in luna septembrie 2016 adica la un an si 2 luni de la nasterea primului bebe. Exista un stimulent pt suprapunerea celor 2 sarcini? cum se va calcula indemnizatia pt cel de al 2 lea bebe , pot sa intru si eu in concediu de crestere copil in acelasi timp cat sotia se afla deja pt bebe1 pana la implinirea varstei de 2 ani a primului copil.

    RăspundețiȘtergere
  37. Fetita mea are 1 an si 7 luni si sotia mea a nascut acum mar interesa cum sa procedez cu indemnizatia de crestere al copilului si suplimen de la stat pana la 2 ani multumesc

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna ziua,am si eu o nelamurire,daca inca beneficiez de concediul pt cresterea copilului si pana la implinirea de 2 ani a copilului inainte cu o luna am nascut cel de al doilea copil ce trebuie sa fac sa beneficiez incontinuare ?va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  39. Buna ziua am si eu o nelamurire eu sunt in cocediu de crestere a copilului si sunt insarcinata iar in 7 luni deci voi naste inainte de a face primu copil 2 ani as putea beneficia in continuare de indemnizatie si pentru al doilea copil?multumesc si astept un raspuns cat mai repede

    RăspundețiȘtergere
  40. Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele, din cauza ajutorului pe care Dr. Saguru mi-a oferit-o ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu magia și dragostea lui. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de groaznic pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit adresa de e-mail Dr.saguru pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. DACĂ AȚI NEVOIE AJUTAȚI-VĂ, DOCTOR SAGURU CONTACT ACUM prin e-mail: drsagurusolutions@gmail.com El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră.
    1 LOVE SPELL
    2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
    3 FRUCTE DE FEMEI
    4 PROMOȚIE SPELL
    5 SPELL DE PROTECȚIE
    6 SPELL BUSINESS
    7 SPELL GOOD JOB
    8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.

    RăspundețiȘtergere
  41. Este cineva care a beneficiat de 3 concedii unul dupa altul?

    RăspundețiȘtergere
  42. Bună.primesc stimulentul de inserție pana face copilul 3 ani chiar dacă raman gravida cu al 2-lea și voi naște intre timp?sau se oprește în momentul în care nasc?

    RăspundețiȘtergere
  43. Primul copil face 2 ani in mai acum sunt insarcinata din nou in 2 luni mai iau prenatal pt bebe 2 daca nu ma intorc la servici si imi iau somaj?

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna ziua ! Am 25 de ani, sunt in anul I la master, In 19.05.2016 am nascut si am intrat in indemnizatie pe baza faptului ca eram studenta in invatamantul superior la zi. Cu cele 60 de zile inaintea implinirii varstei de 2 ani a copilului, adica mai exact cu data de 15.03.2018, m-am angajat cu contract determinat pe perioada a 12 luni si am aplicat si pentru stimulentul de insertie in munca, dosar care a fost aprobat, dar urmeaza sa ajunga si decizia si banii. Dilema mea este ca tocmai am aflat ca sunt din nou insarcinata (5sapt, nu am anuntat inca la locul de munca) si nu prea stiu unde ma aflu mai exact cu situatia mea cand voi naste, adica aprox prin luna decembrie. Ideea e ca eu stiam ca trebuie sa ai cel putin 12 luni de venituri impozabile ca sa intrii in maternitate pe baza salariului, dar eu practic din 15 martie de cand lucrez si pana in decembrie as avea vreo 10. Deci eu voi lua bani, si daca da, de unde ? de la cine ? sau mai conteaza ca sunt inca studenta la master ? voi proceda exact ca si cu prima sarcina ? Multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  45. Buna am si eu o intrebare in martie trebuie să mă întorc la lucru si eu nasc pe al 2 copil in aprilie ...intrebarea mea e o sa mai iau indemnizație pentru al 2 copil sau nu ...tot asa sau mai putin

    RăspundețiȘtergere
  46. Buna ziua spuneți-mi vă rog cum este corect de procedat sunt în concediu de maternitate pînă la vîrsta de 3ani asta o sa fie 29 martie 2019 dar lucrez prin cumul și doresc să fiu iarasi în concediu de maternitate esa în luna iunie 2019deja expiră termenul de concediu de la copil eu voi putea primi concediu de maternitate de la acel de bază serviciu pentru că doresc să scriu la acel de bază concediu încă pentru un an si sa fiu la acest prin cumul

    RăspundețiȘtergere
  47. Viața fără probleme nu are probleme fără soluții. Sunt cu adevărat mulțumit de acest serviciu al acestei vrăjitoare puternice. Dr.JUNGUNU, dacă treceți printr-un fel de atac spiritual sau suferință sau doriți să vă recuperați fostul soț sau soție? Dr.JUNGUNU THE GREAT este un medic tradițional pe bază de plante și spirituale care vă poate ajuta. (drjungunusolutionspell@gmail.com) * Dacă vrei un copil.
    * Ajutați-i pe oameni să scape din închisoare
    * Vrăjile rău ochi
    * Dacă îți place să fii sirenă
      * Dacă aveți nevoie de ajutor financiar.
    * Charm să te iubesc.
    * PROPHECY CHARM. Contactați-l oriunde în lume prin adresa EMAIL: drjungunusolutionspell@gmail.com. Este cel mai bun pitcher al lumii.

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna seara mido,am o intrebare,primul copil fare 2 ani in mai si bebe 2 se naste in iulie,mai primesc indemnizatie sau alococatie?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  49. Bună ziua! în iulie pe 25 termin cei 2 ani de indemnizație! ulterior am aflat ca sunt din nou însărcinată problema e mai beneficiez la a doua sarcina de creștere copil!

    RăspundețiȘtergere
  50. Astăzi este cea mai fericită zi din viața mea, am încercat toate mijloacele posibile pentru a rămâne însărcinată timp de peste 8 ani după ce m-am căsătorit cu soțul meu iubitor, dar nimic nu a funcționat pentru mine până când am întâlnit un prieten foarte bun de-al meu care m-a îndrumat către Dr Dawn acuna. , i-am scris Dr. Dawn acuna pe Whatsapp și i-am explicat situația mea, mi-a dat lumile ei și mi-a promis că mă va ajuta, am făcut tot ce mi-a cerut, am fost la spital la 4 săptămâni după vrajă și doctorul a spus că sunt însărcinată, asta a adus bucurie gospodăriei mele, în sfârșit am copilul meu frumos, acum sunt o femeie căsătorită fericită, toate mulțumesc Dr. Dawn acuna, contactați-o pentru orice fel de soluție,
    * Daca vrei sa ramai insarcinata.
    * Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    * Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    * Dacă vrei să ai o casă fericită.
    * Dacă vrei noroc sub orice aspect.
    * Dacă aveți probleme cu vaginul/penisul.
    Ea te va ajuta imediat.
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere
  51. Vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut pentru mine { Dr dawn acuna }! Soțul meu a încetat să completeze actele de divorț după ce te-am contactat pentru a mă ajuta să opresc divorțul cu soțul meu și acum lucrurile merg mult mai bine acum. După cum ați spus, tot procesul privind divorțul a fost anulat și femeia rea ​​care provoacă problema în căsnicia mea a fost trimisă de soțul meu și acum suntem fericiți împreună, dacă aveți probleme în relație sau căsătorie sau orice alte probleme. , îi puteți e-mail la: ( dawnacuna314@gmail.com ) sau WhatsApp ei ( +2348032246310 ).

    S-a specializat pe următoarele vrăji:

    *Vrăji de dragoste
    *Vrăji de căsătorie
    *Vrăji de bani
    *Vrăji de frumusețe
    *Vrăji de bogăție
    *VÂRGILE DE ATRACȚIE SEXUALĂ
    *VRAJI DE VINDECA HIV
    *Vrăji de cazinou
    *ELIMINAȚI Vrăjile de blestem
    *Vrăji de protecție
    *Vrăji de loterie
    *Vrăji de noroc
    *VORGE DE FERTILITATE

    RăspundețiȘtergere
  52. Promit că voi împărtăși această mărturie peste tot în lume odată ce soțul meu se va întoarce la mine. Lucrurile nu funcționează doar până când faci alegerea corectă în viața ta. Am făcut alegerea corectă în viața mea când l-am contactat pe Dr. Peace, marele vrăjitor specializat în restabilirea relațiilor sau a căsătoriilor rupte, tratamentul infertilității sau a oricărei forme de boală și avorturi spontane. Numele meu este Patricia Albany, din New York City, SUA și Sunt aici pe acest site pentru a-i mulțumi Dr. Peace pentru munca bine făcută Deoarece nu m-am gândit niciodată că-mi voi recupera soțul după ce m-a părăsit timp de peste un an dacă nu ar fi fost ajutat Dr. Peace, care m-a salvat, aș vrea să nu aici astăzi. De aceea nu voi părăsi acest site fără a renunța la datele de contact ale Dr. Peace. Contactați Dr. Peace, e-mail: spiritualhouse06@gmail.com sau WhatsApp +2349032065107

    RăspundețiȘtergere
  53. Astăzi este cea mai fericită zi din viața mea, am încercat toate mijloacele posibile pentru a rămâne însărcinată timp de peste 8 ani după ce m-am căsătorit cu soțul meu iubitor, dar nimic nu a funcționat pentru mine până când am întâlnit un prieten foarte bun de-al meu care m-a îndrumat la Dr. Peace. , i-am scris Dr. Peace pe Whatsapp și i-am explicat situația, mi-a dat lumile ei și mi-a promis că mă va ajuta, am făcut tot ce mi-a cerut, am fost la spital la 4 săptămâni după vrajă și doctorul a spus că sunt insarcinata, asta a adus bucurie gospodariei mele, in sfarsit am copilul meu frumos, acum sunt o femeie fericita casatorita, totul datorita Dr. Peace, contactati-o pentru orice fel de solutie,
    * Daca vrei sa ramai insarcinata
    * Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    * Dacă vrei să-ți recuperezi iubitul.
    * Dacă vrei să ai o casă fericită.
    * Dacă vrei noroc sub orice aspect.
    * Dacă aveți probleme cu vaginul/penisul.
    Ea te va ajuta imediat.
    E-mail: spiritualhouse06@gmail.com
    Whatsapp: +2349032065107

    RăspundețiȘtergere